Kawałek historii

Restauracja Ansaldo

Jedno z nielicznych miejsc w Polsce, w którym serwowane są dania nawiązujące do bogactwa kulinarnej historii Polski z lat 20 XX wieku. Restauracja „Ansaldo” wzięła nazwę od samolotu wyprodukowanego w Lublinie w Zakładach Mechanicznych Plage i Laśkiewicz, który po raz pierwszy wzbił się w powietrze 19go czerwca 1921 r.

Wystrój naszej restauracji nawiązuje do okresu dwudziestolecia międzywojennego. Klimat restauracji podkreślają potrawy, dzięki którym przenosimy się w świat Poli Negri i Eugeniusza Bodo. Nad smakami i estetyką dań pracuje zespół kucharzy pod kierownictwem Szefa Kuchni Jarosława Wydra.
Mówimy:

Gość naszej restauracji,

nie - Klient
Jest to dla nas bardzo ważne, ponieważ w naszej restauracji gościmy. Oferujemy nie tylko wydanie jedzenia. Jest to cały proces, atmosfera, muzyka, wnętrza, sposób podania dań, obsługa, menu.

Ansaldo – to miejsce dla przyjaciół, rodzin i wszystkich smakoszy polskiej kuchni międzywojennej.