Bruschetta z burratą, burakiem marynowanym w kremie balsamicznym z czosnkiem, pokruszonymi suszonymi czarnymi oliwkami oraz zasmażanymi pomidorkami cherry
Kaszotto z kaszy pęczak z zielonym groszkiem i boczniakiem w tempurze
Sałatka ze świeżą gruszką, serem lazur, winogronem, orzechami włoskimi oraz sosem miodowo-musztardowym
Tost francuski z waniliowej chałki z musem mango-marakuja, mascarpone, bezą oraz bitą śmietaną
Strudel "Ansaldo" z jabłkowym nadzieniem, posypany cukrem pudrem. Podawany na ciepło z gałką lodów waniliowych.
Sandacz "Ansaldo" na czarnej soczewicy z groszkiem cukrowym w sosie polskim.
Ozorek w chrzanie z remuladą (seler, musztarda francuska, rodzynki, majonez) z ziemniakami z wody
Cytryniec chiński ze względu na swoje wyjątkowe właściwości lecznicze znany jest od lat w tradycyjnej medycynie chińskiej. Był również obecny w trakcie II Wojny Światowej w diecie radzieckich żołnierzy. Lotnicy wykonujący loty nocne stosowali Cytryniec w celu wyostrzenia wzroku, przystosowania oczu do ciemności, poprawę koncentracji oraz likwidacji senności. Dzisiaj Cytryniec chiński to również środek na odporność i wzmacniający organizm, wspiera regenerację i oczyszcza organizm z toksyn.
Restauracja "Ansaldo" jest jedynym miejscem na Lubelszczyźnie, gdzie można skosztować relikt kuchni staropolskiej – kapłona. Siekane mięso z udźca kapłona zawijamy w roladkę z mięsa z piersi, sous-vidujemy i potem podsmażamy. Podajemy z musem z marchwi, krokietami z gotowanych ziemniaków i otrębów pszennych, żurawiną na ciepło oraz karmelizowaną gruszką.