Jesień to czas, kiedy natura obdarza nas bogactwem smaków i aromatów. W Restauracji Ansaldo z radością wprowadzamy do naszego menu sezonowe wkładki, które celebrują piękno każdej z pór roku.
Nasze jesienne menu zostało starannie skomponowane – tak, aby oddać esencję tej pory roku. Przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe dania, które łączą świeże, lokalne składniki z tradycyjnymi recepturami. W menu znajdziecie:
Żurek borowikowy z jajkiem poszetowym
Stek z tuńczyka podawany z sosem pieprzowym, dynią marynowaną w miodzie, gratin ziemniaczanym i pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim
Sałatkę z rostbefem podawaną w towrzystwie grillowanej cukini, sosu jalapeno, majonezu wasabi z bułką schiaciattą
Bajgiel z pancettą, szynką crudo, dynią marynowaną w miodzie, suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i kremowym serkiem śmietankowym z chrzanem.
Na deser polecamy jabłko z Powiśla, pieczone w cydrze z miodem, podane z lodami makowymi i kruszonką z orzechów włoskich
Zapraszamy do odwiedzenia nas i skosztowania tych wyjątkowych dań, które łączą w sobie smakowite, regionalne składniki z miłością do kuchni. W Restauracji Ansaldo każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów!
Kliknij i zapoznaj się z naszą wkładką
Zarezerwuj stolik: