Program Miejsce Inspiracji powstał w 2009 roku z inicjatywy Urzędu Miasta Lublin.
Głównym założeniem Programu jest wzmocnienie pozytywnego wizerunku miasta Lublin w kontekście miejsca ze smakiem – destynacji kulinarnej w Polsce.
W tegorocznej edycji zostaliśmy laureatami Programu na lata 2023-2025. Wyróżnienie jest o tyle wyjątkowe, że miano Miejsca Inspiracji otrzymało jedynie 10 restauracji z Lublina, w tym właśnie my, czyli Ansaldo.
Aby wziąć udział w Programie trzeba było przejść przez kilka etapów. Pierwszym z nich było wypełnienie ankiety, w której mogliśmy zaprezentować swoją restaurację i jej walory.
Zapraszamy do naszej restauracji,
do Miejsca Inspiracji.
Kolejnym krokiem była wizyta komisji w Ansaldo, w celu spróbowania i ocenienia naszych popisowych dań. Nasi Goście z UM próbowali sandacza Ansaldo, ozorka wołowego w sosie chrzanowym i kaszotto grzybowego, na koniec natomiast nasz Szef Kuchni przygotował popisowy deser, czyli strudel Ansaldo własnego wypieku. Na tym etapie mogliśmy również osobiście porozmawiać z komisją i tym samym jeszcze dokładniej opowiedzieć o Ansaldo i prowadzonej tu polityce.
Uroczyste rozdanie dyplomów odbyło się 29 czerwca 2023 r. w jednym z Miejsc Inspiracji, na Starym Mieście. Na wyniki Programu wpływ ma nie tylko niebanalny smak potraw, dbałość o szczegóły, ale również atmosfera jaka panuje w Miejscach Inspiracji, a także ludzie, którzy wspólnie pracują na ten sukces.
Polityka Cookies
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Przeglądając stronę, akceptujesz Politykę prywatności i Politykę Plików Cookies.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.